Metaal 3D printen

Bij Mobius 3D Technologies benutten we het potentieel van metaal 3D printen, of ‘selective laser melting (SLM), om innovatieve ontwikkelingen en ontwerpen te realiseren. Dit doen wij met onze Laser Powder Bed Fusion (L-PBF) metaal 3D printer en de interne expertise van ons team. Bij deze techniek wordt er laag voor laag metaal poeder aangebracht vanuit een reservoir op de bouwplaat. Doormiddel van twee lasers word jouw product laag voor laag aan elkaar gesmolten.

Deze productiemethode biedt oneindige mogelijkheden en veel ontwerp vrijheid. Zo kunnen er patient-specifieke ontwerpen gerealiseerd worden en kunnen er meerdere technieken worden toegepast om gewicht te besparen, zoals bijvoorbeeld gebruik te maken van holle- of mesh-structuren en topologie optimalisatie.

Producten kunnen snel gerealiseerd worden doordat er snel geproduceerd kan worden zonder gebruik te maken van custom-made tools, gietmallen of verspaningsprogramma’s. Bovendien kunnen meerdere onderdelen worden geproduceerd tijdens één cyclus. Van prototypes en patiënt-specifieke producten tot serieproductie, metaal 3D printen biedt de kans om jouw ontwerpen in korte duur te realiseren!

 

Certificering en documentatie

Mobius werkt met een ISO 13485 (medical) gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem, wat de internationale kwaliteitsnorm is voor medische hulpmiddelen. Hiermee garanderen wij de kwaliteit van al onze producten, en kunnen wij alle documenten, rapportages en certificeringen aanleveren die u nodig heeft. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een conformiteitsverklaring (EU Certificate of Conformity (EU-CoC)) of rapportages van nabewerkingsstappen. Als u inlogt op onze website kunt u al bij documentatie zoals:

  • Onze medische ISO 13485 certificering door LRQA,
  • Materiaal gegevens,
  • DIN ISO 2768 standaard voor toleranties.

 

Technische specificaties

Voor een uitgebreid overzicht van de materiaal gegevens, zoals de chemische compositie of de mechanische eigenschappen, zie onderstaand document.

Technische specificaties

 

Ontwerp richtlijnen

Om jou op weg te helpen en om veelgemaakte ontwerpfouten bij metaal 3D printen te voorkomen hebben we onze beste ‘tips & tricks’ samengevoegd in deze handige ontwerpgids. Hierin staan alle algemene design richtlijnen die van pas kunnen komen bij het ontwerpen van een metaal 3D geprint product.

Nabewerkingsmogelijkheden

Wanneer het product uit de 3D printer komt zijn er vele nabewerkingsmogelijkheden mogelijk om jouw visie te realiseren. Naast de standaard oppervlaktebehandeling die wij uitvoeren voor al onze producten (support verwijderen, schuren en glasparel reinigen) variëren de mogelijkheden van warmtebehandeling en polijsten, tot machinale bewerkingen zoals 5 assig CNC frezen of meer-assig CNC draaien. In ons ‘diensten’ overzicht is een volledig overzicht gegeven van alle diensten die Mobius kan bieden.